Prodaju aerodrom: "Udarili smo u zid"

Lođ -- Poljski grad Lođ odlučio je da svoj aerodrom ponudi investitorima nakon višegodišnjih gubitaka koji su lokalne poreske obveznike koštali desetine miliona zlota.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos, bayberry
Foto: Depositphotos, bayberry

"Udarili smo u zid. Praktično niko ne leti sa aerodroma Lođ", kaže zamenik gradonačelnika Adam Pustelnik, prenosi portal emerging-europe.com.

Broj linija u toj vazdušnoj luci smanjen je na samo jednu - za London Stansted, koju održava Rajanair. Zbog pandemije koronavirusa, čak je i ta linija trenutno obustavljena.

Kao rešenje za dugotrajne finansijske probleme aerodroma, gradske vlasti se nadaju da bi mogao da postane transportno i logističko čvorište uz pomoć investicija iz Azije.

"Lođ može da bude za zemlje Dalekog istoka šalter za Evropu. Logistički kargo centar bi dao snažan zamajac razvoju grada i stvorio nova radna mesta", kaže gradonačelnica Hana Zdanovska.

Za sada, međutim, ne postoje konkretni planovi, pa ni vremenski okvir za prodaju aerodroma. Gradski oci će, takođe, morati da dobiju podršku lokalnih odbornika za svoj plan prodaje vlasničkog udela od 95,5 posto koji grad ima u aerodromu.

Sudeći prema izjavi Roberta Kolčińskog, šefa gradskog sekretarijata za strategiju i razvoj, grad bi žele da zadrži izvesnu kontrolu nad aerodromom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 128 idi na stranu