Ovako loše nije bilo od 1984.

Frankfurt -- Broj putnika na aerodromu u Frankfurtu potonuo je zbog korona-krize u 2020. godini na nivo koji je poslednji put viđen 1984. godine.

Izvor: index.hr
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

To je objavio operater glavnog nemačkog saobraćajnog čvorišta Fraport.

Broj putnika na frankfurtskom aerodromu pao je prošle godine 73,4 odsto, na oko 18,8 miliona, navodi se u saopštenju Fraporta.

Još veći postotni pad imali su u decembru, inače vrlo prometnom mesecu zbog praznika, za čak 71,7 odsto u odnosu na isti mesec godinu dana ranije i 892.000 putnika, prenosi Index.

Od aprila do juna saobraćaj je bio gotovo potpuno zaustavljen, istakla je nemačka kompanija.

"Godina 2020. donela je ekstremne izazove celom avio-sektoru", rekao je predsednik izvršnog odbora Fraporta Stefan Šulte.

"Predstoji nam još jedna teška godina"

Među "retkim svetlim tačkama" izdvojio je prevoz tereta, koji je lane pao 8,5 odsto, blizu 1,9 miliona tona, kada se u obzir uzmu i poštanske pošiljke.

"Zbog nedavnog uvođenja programa vakcinacije u mnogim zemljama, optimistični smo da će se postupno ukidati ograničenja putovanja, počevši od proleća", rekao je Šulte.

Upozorio je ipak da im rpedstoji još jedna teška godina, prognoziravši da će broj putnika na aerodromu u Frankfurtu u 2021. godini dosegnuti 35-45 odsto nivoa iz 2019. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 128 idi na stranu