Nasilni protesti zbog ekonomske krize VIDEO/FOTO

Nasilni protesti, izazvani teškom ekonomskom situacijom, izbili su u subotu uveče u najmanje šest tuniskih gradova.

Svet

Izvor: index.hr

Nedelja, 17.01.2021.

11:15

Nasilni protesti zbog ekonomske krize VIDEO/FOTO
Ilustracija: MIA Studio/Shutterstock

To uključuje i glavni grad Tunis i obalni grad Sus, javlja agencija Rojters pozivajući se na izjave svedoka.

Protesti se događaju dok Tunis obeležava desetu godišnjicu revolucije koja je srušila pokojnog predsednika Zina el Abidina ibn Alija.

Svedoci u Susu rekli su da su bezbednosne snage ispustile suzavac kako bi rasterale stotine ljudi koji protestuju i koji su blokirali puteve i zapalili gume.

Bezbednosni izvori tvrde da su učesnici protesta u Susu provalili u prodavnice. Sukobi su se dogodili i u gradu Kala Kebira u blizini Susa.

Deceniju nakon revolucije protiv raširene nezaposlenosti, siromaštva, korupcije i nepravde, Tunis je krenuo prema demokratiji, ali se njegova ekonomska situacija pogoršala i zemlja je sada na rubu bankrota. Premije Hišem Mešiši je rekonstruisao vladu, sa novim ministrima u ministarstvu unutrašnjih poslova, pravosuđa i energetike, prenosi Index.

Nasilni protesti dogodili su se i u nekoliko područja glavnog grada, uključujući Etadamen, Malasin, Fušanu i Sijumi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: