Strah od novog soja virusa ugasio industriju u kojoj je Danska prednjačila u svetu

Zbog straha od širenja novog soja koronavirusa otkrivenog u populaciji kanadskih kuna danska vlada je donela odluku o privremenoj zabrani uzgoja tih životinja.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.12.2020.

18:17

Strah od novog soja virusa ugasio industriju u kojoj je Danska prednjačila u svetu
Foto: Depositphotos/Leonid_Andronov

Tom odlukom su praktično uništene gotovo sve nade da bi industrija krzna u toj zemlji, lideru na svetskom tržištu, mogla da bude obnovljena.

Danske vlasti su još početkom novembra naredile eksterminaciju svih kanadskih kuna, iako za donošenje takve odluke nije postojala zakonska osnova, podseća Rojters.

"Povinovaću se zakonu, kao što sam uvek činio. Glavu gore", poručio je jedan uzgajivač kanadskih kuna koji je ujedno izrazio nadu da će uspeti da obnovi farmu po isteku privremene zabrane 2022. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: