Počinje štrajk: "Veće plate!"

Berlin -- Radnički sindikat "Verdi" u Nemačkoj pozvao je radnike u nemackom skladištu "Amazona" na drugi štrajk za nedelju dana.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos, gustavofrazao
Foto: Depositphotos, gustavofrazao

Novi štrajk planiran je za ponedeljak uveče i trebao bi da traje do kasno u utorak, saopšteno je iz sindikata "Verdi".

U štrajku prošle nedelje, koji je trajao od četvrtka do subote, učestvovalo je više od 500 radnika, preneli su nemački mediji.

Iz "Verdija" navode da taj sindikat još od 2013. organizuje štrajkove u "Amazonu" u Nemačkoj, najvećem tržištu te američke kompanije i izražavaju nadu da će, zajedno sa drugim sindikatima, prisiliti kompaniju da prihvati kolektivne ugovore kakvi se primenjuju za zaposlene u maloprodaji u drugim firmama.

Portparol "Amazona" rekao je u oktobru da je kompanija zaposlenima ponudila "odlične plate", uz pogodnosti i radne uslove koji se mogu uporediti sa ostalim velikim poslodavcima u Nemačkoj.

Americki maloprodajni gigant zabeležio je porast prodaje, jer su ograničenja u borbi protiv korona virusa naterala potrošace da kupuju onlajn, što je otežalo zadržavanje konkurentnosti kompanijama koje ne posluju na taj način.

Iz "Verdija" tvrde da je upravo to argument za povećanje plata i dodaju da radnici "Amazona" nisu bili dovoljno zaštićeni u pandemiji korona virusa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 125 idi na stranu