Još 5 nedelja do izlaska Britanije iz EU, Sunak uveren u postizanje trgovinskoj sporazuma

London -- Britanski ministar finansija Riši Sunak izjavio je danas da je siguran u postizanje trgovinskog sporazuma sa EU, dodajući da je forma sporazuma jasna.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos, donfiore1
Foto: Depositphotos, donfiore1

"Mnogo se radi i mislim da uz konstruktivan stav i dobru volju na svim stranama možemo doći do cilja. Jasno je kako izgleda forma sporazuma", rekao je Sunak za Skaj televiziju.

Pošto je preostalo samo pet nedelja do definitivnog izlaska Ujedinjenog Kraljevstva iz EU orbite, obe strane pokušavaju da postignu trgovinski sporazum kojim bi se izbeglo haotično finale petogodišnje Bregzit krize, navodi Rojters.

"Nadam se da će EU uvideti da su stvari koje tražimo velikom većinom one koje već postoje u njihovim sporazumima sa drugim zemljama. Timovi rade punom parom“, rekao je Sunak.

Šefica Evropske komisije Ursula von der Lejen izjavila je danas, međutim, da je 27-člani blok spreman za mogućnost da Britanija napusti EU bez novog trgovinskog sporazuma uprkos "istinskom napretku" u turbulentnim pregovorima o Bregzitu.

Jedan zvaničnik uključen u pregovore rekao je da je dogovor moguć, ali da je mala verovatnoća da to bude pre vikenda, dok je drugi diplomata EU ocenio da bi do sporazuma moglo da dođe sledeće nedelje, prenosi britanska agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 125 idi na stranu