Cena Modernine vakcine od 25 do 37 dolara po dozi, zavisno od količine

Kompanija Moderna prodavaće svoju vakcinu protiv koronavirusa po ceni između 25 i 37 dolara po dozi, zavisno od poručene količine, kaže direktor Stefan Bansel.

Svet

Izvor: Tanjug

Nedelja, 22.11.2020.

09:00

Cena Modernine vakcine od 25 do 37 dolara po dozi, zavisno od količine
Foto: Depositphotos/DragonImages

"Naša vakcina košta isto kao i vakcina protiv gripa, što je između 10 i 50 dolara", rekao je on za "Velt am zontag".

Evropski zvaničnici žele da postignu dogovor sa Modernom o nabavci više miliona doza njene potencijalne vakcine po ceni nižoj od 25 dolara po dozi, prenosi Rojters.

"Ništa još nije potpisano, ali smo blizu dogovora sa Evropskom komisijom. Želimo da isporučimo vakcine Evropi i vodimo konstruktivne razgovore", rekao je on dodavši da je samo pitanje dana kada će ugovor biti spreman.

Moderna je saopštila da je njena eksperimentalna vakcina efikasna 94,5 odsto u sprečavanju zaraze Kovid 19, na osnovu poslednje faze kliničkog ispitivanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: