Protive se povratku u kancelarije: "Nemoralno je da žrtvujete naše zdravlje zbog profita"

San Francisko -- Više od 200 zaposlenih u Fejsbuku širom sveta optužilo je u otvorenom pismu kompaniju da ih primorava da se vrate u kancelarije uprkos riziku od korona virusa.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto:  Depositphotos, lofilolo
Foto: Depositphotos, lofilolo

Moderatori sadržaja Fejsbuka tvrde da kompanija "bespotrebno izlaže riziku njihove živote radi profita".

Oni su pozvali Fejsbuk da usoji izmene politike poslovanja kojima bi dozvolila nastavak rada na daljinu i druge beneficije, kao što je bonus zbog rizika, prenosi BBC.

Fejsbuk je saopštio da većina pisaca sadržaja pisma radi od kuće i da će nastaviti da rade na taj način do kraja pandemije.

"Verujemo u otvoren interni dijalnog, ali takvi razgovori moraju da budu iskreni", naveo je portparol kompanije.

Fejsbuk je u avgustu saopštio da zaposleni u kompaniji mogu da rade od kuće do leta 2021.

Ta društvena mreža, međutim, zapošljava hiljade radnika na ugovor koji zvanično rade za druge kompanije, koji su zaduženi da uoče objave koje sadrže kršenje politike kompanije, kao što su spamovi, zlostavljanje dece ili dezinformacje.

Zaposleni su u otvorenom pismu naveli da je poziv da se vrate u kancelaije došao nakon što je propao Fejsbukov pokušaj da se u većoj meri osloni na veštačku inteligenciju za uočavanje problematičnih objava.

Tvrde da ih kompanija, suočena sa rastućim pritiskom da se oslobodi mržnje i diskriminacije na mreži, prisiljava da se vrate u kancelarije.

"Potrebni smo Fejsbuku. Vreme je da to priznate i počnete da cenite naš rad. Nemoralno je da žrtvujete naše zdravlje i bezbednost zbog profita", poručili su moderatori sadržaja u Fejsbuku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 125 idi na stranu