Konerijevoj udovici preti zatvor: Poreska prevara vredna 21 milion funti?

Smrt glumca Šona Konerija nije bacila poresku prevaru njegove supruge Mišelin u senku.

Svet

Izvor: Jutarnji.hr/The Sun

Utorak, 10.11.2020.

16:17

Konerijevoj udovici preti zatvor: Poreska prevara vredna 21 milion funti?
Foto: GettyImages/Jeff J Mitchell

Ona, pak, s druge strane, poriče bilo kakvu umešanost u prevaru "tešku" 21 milion funti u vezi sa prodajom kuće u Marbelji, piše britanski San, a prenosi Jutarnji list.

Španske vlasti upozorile su da nameravaju da obaveste Mišelin o optužnici kako bi se moglo održati suđenje, a tužitelji ističu "nedostatak saradnje" s vlastima na Bahamima.

Koneriju, koji je s njom bio u braku 45 godina, rečeno je 2014. da se on neće morati suočiti sa sudskim procesom zbog prodaje njihovog doma 1999. godine. Njihova je kuća, naime, srušena i na prevaru je izgrađeno čak 70 stanova, uprkos urbanističkim pravilima koja kažu da se može izgraditi njih samo pet.

Glumčevi advokati, gradonačelnik Marbelje i šest većnika završili su u pritvoru zbog prevare. Sudija je zaključio da bi trebalo suditi i Mišelin, inače rođenoj u Francuskoj, te da joj preti kazna zatvora, kao i velika novčana kazna ako bude proglašena krivom za poresku prevaru.

Udovica Šona Konerija optužbe je nazvala "glupostima".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: