Rad od kuće zamenite radom sa Kajmanskih ostrva, ali postoji uslov

Radnici na daljinu ili digitalni nomadi sada mogu kućne kancelarije da zamene Kajmanskim ostrvima, ali samo ako zarađuju najmanje 100.000 dolara godišnje.

Svet

Izvor: klix.ba

Četvrtak, 29.10.2020.

14:01

Rad od kuće zamenite radom sa Kajmanskih ostrva, ali postoji uslov
Foto: Depositphotos, ankamonika

O čemu je zapravo reč ? Global Citizen Concierge program pozvao je radnike s visokim primanjima da sledećih nekoliko godina provedu na tri ostrva na prekomorskoj teritoriji Ujedinjenog Kraljevstva, i to na Velikom Kajmanu, Malom Kajmanu i Kajmanu Brac. Ova ostrva do sada su se borila s epidemijom koronavirusa dosta uspešnije od, recimo, Karipskih ostrva, prenosi Klix.

Program je ustvari jedan od načina da oni koji nemaju radne ili boravišne vize mogu da pristupe Kajmanskim ostvrima, s obzirom na to da britanska prekomorska teritorija još uvek nije otvorena za turiste, piše CNBC.

Prema novom programu, radnici se mogu prijaviti za Global Citizen Certificate uz dokaz o minimalnoj godišnjoj zaradi od 100.000 dolara za pojedince ili 150.000 dolara za parove, te 180.000 dolara za parove s decom.

Ostali članovi porodice takođe im se mogu pridružiti, uključujući braću i sestre, roditelje, babe, dede i unuke, ako u potpunosti ili u velikoj meri zavise od podnosioca zahteva.

Da bi se prijavili, putnici moraju da dostave i važeći pasoš, overeno pismo banke, dokaz o zdravstvenom osiguranju i potvrdu o nekažnjavanju. Viza takođe može da zatreba u pojedinim slučajevima, iako nije potrebna građanima SAD-a, Kanade, Ujedinjenog Kraljevstva, Australije i mnogih zemalja Evrope.

Naknada za prijavu iznosi 1.469 dolara godišnje za dve osobe i plaća se nakon podnošenja zahteva. Nakon što njihovi zahtevi budu odobreni vlasnici ovih sertifikata mogu putovati na Kajmanska ostrva i izvan njih pod uslovom da godišnje na toj teritoriji provedu 90 dana.

Vlasnici certifikata moći će i da se samoizoliju na ostrvima, ukoliko to žele. Na primer, početna cena karantina u luksuznom hotelu Palm Heights na ostrvu iznosi 5.250 dolara za dvosedmični boravak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: