Prvi put u istoriji avio-saobraćaja: Londonski Hitrou više nije najveći evropski aerodrom

Londonski Hitrou prvi put nije najveći evropski aerodrom, objavila je ova kompanija.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 28.10.2020.

09:57

Prvi put u istoriji avio-saobraćaja: Londonski Hitrou više nije najveći evropski aerodrom
Foto: Depositphotos, rixipix

Broj putnika koji prođe kroz međunarodni aerodrom Šarl de Gol u Parizu premašio je broj onih na Hitrou, nakon čega je rukovodstvo britanskog aerodroma oštro kritikovalo tamošnju vladu zbog "sporog napretka" u odnosu na rivale u uspostavljanju režima testiranja putnika na koronavirus.

Hitrou je otvorio svoj prvi objekat za brzo testiranje prošle nedelje i to za putnike koji idu iz Londona u Hongkong, ali nedostatak pouzdanih objekata za testiranje putnika koji odlaze drugde znači da će mnogi biti u karantinu po dolasku u Ujedinjeno Kraljevstvo ili druge zemlje, piše britanski Gardijan.

Krajem septembra Pariz je primio 19,27 miliona putnika, pretičući London sa 18,97 miliona. Amsterdam je zabeležio 17,6, a Frankfurt 16,16 miliona, prema podacima koje je objavio Hitrou.

Nekadašnji najveći aerodrom Evrope izgubio je 1,5 milijarde funti do kraja septembra, a prihod u trećem kvartalu godine pao je za 72 odsto u poređenju sa 2019, na 239 miliona funti.

Drugi talas pandemije koronavirusa u Velikoj Britaniji dodatno je srozao prognoze za broj putnika. Aerodrom sada očekuje da ugosti 22,6 miliona putnika 2020. godine i 37,1 miliona 2021. godine, što je daleko ispod 81 miliona putnika, koliko ih je bilo prisutno 2019. godine. U junu, kada se činilo da je pandemija pod kontrolom u Velikoj Britaniji, predviđalo se 29,2 miliona putnika ove i 62,8 miliona sledeće godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: