Hit na tržištu: Nacionalni avio-prevoznik prodaje obroke iz biznis klase u supermarketu

Finski nacionalni avio-prevoznik Finer počeo je da prodaje obroke iz biznis klase u supermarketu kako bi sprečio otpuštanja u svojoj jedinici za ketering.

Svet

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 26.10.2020.

13:27

Hit na tržištu: Nacionalni avio-prevoznik prodaje obroke iz biznis klase u supermarketu
Foto: Depositphotos, HayDmitriy

Obroci su brzo postali hit, tako da je prodato 1.600 komada u roku od nekoliko dana u supermarketu u blizini aerodroma Helsinki-Vanta, saopštio je Finer, preneo je Rojters.

Kompanija planira da krene sa prodajom obroka iz biznis klase i u durgim supermarketima.

"U Fineru postoje viškovi i već je bilo otpuštanja, pa se trudimo da pronadjemo nove inovativne načine", izjavila je za britansku novinsku agenciju šefica Finerove kuhinje Marika Nieminen.

Finer je saopštio prošlog utorka da će ukinuti 700 radnih mesta do marta 2021. godine.

Glavna jela Finerove kuhinje, koja se prodaju za 12,9 evra po komadu, sastoje se od govedine sa sosom od terijaki-rotkve servirane sa mladim lukom na žaru i pirinčem ili dimljene arktičke zlatovčice (riba iz porodice lososa) sa rižotom i lisičarkom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: