Korona i glad: Besplatni obroci i u bogatim predgrađima Amerike

Besplatni obroci građanima, osim u centru Vašingtona gde živi više od 22.000 beskućnika, dele se i u područjima SAD u kojima do skoro za to nije bilo potrebe.

Svet

Izvor: B92

Nedelja, 25.10.2020.

10:29

Korona i glad: Besplatni obroci i u bogatim predgrađima Amerike
Foto: EPA/SHAWN THEW

Kriza, ponajviše izazvana pandemijom koronavirusa, uzdrmala je i zajednice poput gradića Betezde, u američkoj državi Merilend, koja važi za ekonomski razvijenije i skuplje američko predgrađe, piše Glas Amerike.

Kako navode, 200 paketa hrane za nedeljne porodične potrebe podeli se svakog petka građanima kojima su obroci najpotrebniji.

Redovi se stvaraju mnogo pre zvaničnog početka podele besplatnih obroka, bilo da je reč o pešacima, ili pak, građanima koji do parkinga vatrogasne stanice pristižu svojim vozilima.

Glavni ralog za besparicu je gubitak radnog mesta. Uprkos blagom ekonomskom oporavku poslednjih meseci više stotina hiljada građana u SAD se i dalje nedeljno prijavljuje za pomoć nezaposlenima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

20 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

5 h

Podeli: