Beleže najveći porast obolelih: Od sutra zatvoreni barovi i restorani

Češka vlada zatvoriće barove, restorane i klubove od sutra 14. oktobra do 3. novembra i uvesti nastavu na daljinu u većini škola.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 13.10.2020.

08:10

Beleže najveći porast obolelih: Od sutra zatvoreni barovi i restorani
Foto: Depositphotos, dutourdumonde

Češka uvodi nove mere kako bi zaustavila brzo širenje zaraze koronavirusom u zemlji.

Češka beleži najveći porast broja obolelih od kovida 19, a broj zaraženih porastao je na gotovo 120.000 sa oko 25.000, koliko ih je bilo početkom septembra, prenosi portal Indeks.

Suočena s takvom situacijom, vlada nastoji da izbegne strogi karantin kakav je uveden na proleće, a koji je naneo velike štete privredi. Mere su ublažene tokom leta, kada je zemlja izašla iz prvoga talasa pandemije sa manjim brojem slučajeva nego njeni zapadni susedi.

"Svesni smo da imamo jednu priliku i ona mora biti uspešna kako bismo i ovaj put uspeli da savladamo epidemiju", rekao je premijer Andrej Babiš na konferenciji za novinare, dodavši kako je prioritet da bolnice uspeju da izdrže pritisak izazvan porastom broja obolelih.

Dostava će i dalje biti moguća do 20 sati.

Vlada je već i pre pooštravala mere koje se odnose na restorane te je proširila odredbe o nošenju maski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

18 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: