Depresija počinje: "Razmišljajte o drugim karijerama"

Lufthanzina pilotska akademija savetovala je studentima da razmisle o drugim karijernim pozivima jer avio-industriji neće biti potrebni "veoma dugo vremena".

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 08.10.2020.

15:24

Depresija počinje:
Foto: Depositphotos, atosan

"Gotovo sve avio-kompanije širom sveta neće imati potrebu za novim pilotima, bilo sa iskustvom ili bez iskustva, dugo vremena. Radi se o tome da ispadnemo fer i da pojasnimo našim studentima šta ih čeka u budućnosti veoma jasno, da mogu početi da razmišljaju o alternativnim karijerama na vreme", prenosi Flajt global.

Kako Flajt takođe navodi, jedan od nemačkih pilotskih sindikata tvrdi da Lufthanzina škola obučava "veoma mali" procenat studenata i da "pritiskaju" druge studente da razmišljaju o drugoj karijeri, prenosi Tango siks.

Sindikat navodi da će studenti koji pohađaju Lufthanzinu akademiju nakon koje dobijaju njenu posebnu licencu za višečlanu posadu, umesto tradicionalnog i univerzalnog programa obuke za licencu pilota za avio-prevoz, morati da se prebace u "spoljne" škole letenja i prihvate promenu svog programa i neće imati "pravo" da leti za Lufthanzu kasnije.

Sindikat kaže da je Lufthanza odabrala "najbolje" kandidate za svoj program obuke pilota na osnovu svog brenda i izgleda za posao u grupi. Sada se sindikat plaši da će studenti piloti koji završe obuku izvan Lufthanzinog programa morati da prođu procenu pre potencijalnog budućeg zaposlenja i da snose sav finansijski teret svoje obuke.

Aktivnosti u školama letenja su u međuvremenu na čekanju najmanje do kraja godine usred pandemije kovida 19, navodi se na sajtu kompanij.

Iz akademije su poručili da studenti koji su pogođeni rezovima imaju fer ponudu da prekinu ugovore besplatno i da su slobodni da odluče da li će da prihvate ponudu ili će ići na dalje obuke.

Lufthanza je do sada unapred finansirala većinu troškova obuke svojih pilota, koji bi to otplaćivali tokom nekoliko godina zaposlenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: