Avio-kompanija prekinula rad: Korona zapečatila sudbinu

Japanska podružnica najveće azijske niskotarifne avio-kompanije Er Azija je proglasila prekid rada.

Svet

Izvor: Aviatica

Utorak, 06.10.2020.

08:35

Avio-kompanija prekinula rad: Korona zapečatila sudbinu
Foto: Depositphotos, kasto, 66101363

Malezijska kompanija Er Azija grup, koja je vlasnik 33 odsto akcija u japanskom lou-kost prevozniku Er Azija Japan, saopštila je da će ova ćerka kompanija prestati da radi zbog izuzetnih poteškoća usled pandemije koronavirusa kovid 19, prenosi Aviatica.

Er Azija Japan (DJ) je posedovala tri aviona i obavljala domaći i međunarodni saobraćaj u okviru Er Azija grupe, koja je navela da će ostati prisutna u Japanu i da će samo letovi sa oznakom japanske podružnice DJ biti ukinuti. Radi se o letovima koji povezuju Japan sa Malezijom, Tajlandom i Filipinima, koji će kasnije biti obnovljeni u okviru mreže linija Er Azija grupe.

Japanska podružnica se i bez koronavirusa mučila sa opstankom još od svog nastanka 2011. Prvo je osnovana kao zajednički poduhvat Er Azija grupe i japanskog nacionalnog avio-prevoznika ANA, da bi se nakratko Er Azija povukla, a kompanija bila preimenovana u Vanila er. Sa ponovnim ulaskom Er Azija grupe u vlasništvo, obnovljen je saobraćaj u oktobru 2017. pod jedinstvenim brendom (kao Er Azija Japan), ali on je sada prekinut. Sve vreme postojanja kompanija se mučila sa nedostatkom putnika i veoma slabim indeksom popunjenosti putničke kabine, a pandemija koronavirusa je samo zapečatila njenu sudbinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: