"Planiramo da ukinemo 15.000 radnih mesta, minimalno"

Izgledi za vazduhoplovni sektor ponovo su se pogoršali zbog širenja zaraze koronavirusom i obnovljenih ograničenja putovanja.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.10.2020.

11:51

Foto: Depositphotos, oneinchpunch

Na ovo je upozorio poslovni direktor Erbasa Majkl Šelhorn, signaliziravši da bi Erbas mogao da ukine više radnih mesta nego što je planirano.

Zbog korona-mera i straha putnika od pandemije sektor avio-prevoza sveo je kapacitete na minimum i zakočio tempo isporuke novih aviona.

Stanje je na početku jeseni gore nego što je kompanija letos procenjivala, rekao je Šelhorn u subotu u intervjuu za poslovni dnevnik Hadelsblat.

"Planiramo da ukinemo 15.000 radnih mesta, minimalno", rekao je.

Neke Erbasove fabrike bile su nedovoljno iskorišćene i pre pandemije i sindikati strahuju da bi uprava mogla da zatvori čitave pogone, prenosi SEEbiz.

Šelhorn je isključio tu mogućnost, barem u Nemačkoj.

"Konkretno smatram da trenutno nijedno postrojenje nije u opasnosti", rekao je.

Izvršni direktor Erbasa Gijom Fori izjavio je u septembru da će nastojati da izbegnu otkaze zbog smanjenja troškova, ali da ne može da garantuje da će im to poći za rukom.

U pismu zaposlenima u septembru, Fori je upozorio da će Erbas možda biti prisiljen na otkaze budući da je tempo oporavka avio-prevoza izneverio očekivanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: