"Kompanija nas nije primereno zaštitila od pandemije": Zaraženo 20.000 radnika

Nešto više od 19.800 radnika Amazona dobilo je od početka marta pozitivan rezultat na testu na kovid 19, objavio je digitalni džin.

Svet

Izvor: B92

Petak, 02.10.2020.

12:33

Foto: Depositphotos, wolterke

Podaci o ukupno 1,37 miliona radnika u direktnom kontaktu s kupcima, uključujući one u trgovinama prehrambenih namirnica Hol fuds market (Whole Foods Market) u SAD, pokazuju nižu stopu zaraze nego što se očekivalo, tvrde u Amazonu.

Radnici u logističkim centrima tvrde da ih kompanija nije primereno zaštitila od pandemije i da uprava nerado s njima deli informacije o zaraženim kolegama.

Uprava uzvraća da je pojačala testiranje i da trenutno u 650 objekata testira do 50.000 radnika dnevno, prenosi Indeks.

"Od početka krize ulažemo velike napore kako bismo kontinuirano informisali svoje radnike. Šaljemo im obaveštenja o svakom novom slučaju u objektu u kom se nalaze", tvrdi Amazon na blogu.

Kada bi stopa zaraze među radnicima Amazona i Hol fudsa bila ista kao i u populaciji SAD u celini, broj zaraženih premašio bi 33.000, poručuju iz uprave.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: