Dizni otpušta 28.000 radnika u SAD: "Veoma teška odluka"

Kompanija "Volt Dizni" najavila je da će otpustiti 28.000 zaposlenih, uglavnom u američkim tematskim parkovima.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 30.09.2020.

12:05

Dizni otpušta 28.000 radnika u SAD:
Foto: D. Balšiæ/B92.net

Iz "Diznija" su kao razloge za otpuštanja naveli ograničen kapacitet posetilaca i neizvesnost oko toga koliko dugo će pandemija koronavirusa trajati, prenosi britanski javni servis BBC.

"Doneli smo vrlo tešku odluku da krenemo sa procesom smanjenja radne snage u poslovnim segmentima parkovi, doživljaji i proizvodi na svim nivoima", naveo je u saopštenju Džoš D'Amaro, predsednik jedinice za parkove.

Otpuštanja se odnose na "domaće zaposlene", od kojih oko 67 posto radi sa skraćenim radnim vremenom.

"Dizni" takođe ima tematske parkove u Šangaju, Hongkongu, Tokiju i Parizu, na koje se ova najava ne odnosi.

Hongkonški "Dizni" park je ponovo otvoren prošle nedelje nakon što je drugi put bio zatvoren u julu zbog naglog rasta broja zaraženih virusom kovid 19.

Osim Diznilenda u Kaliforniji, svi parkovi kompanije su sada ponovo otvoreni, iako je broj posetilaca ograničen zbog primene mere socijalnog distanciranja.

Tokom tri meseca, do 27. juna, "Dizni" je izgubio 4,7 milijardi dolara, pri čemu su se prihodi u sektorima za koje je najavljeno smanjenje radne snage stropoštali za 85 procenata u odnosu na isti period 2019. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

9 h

Podeli: