Neki su brzo padali na dno: Kako se menjala lestvica najbogatijih VIDEO

Mnogo toga se menjalo na Forbsovoj listi najbogatijih slavnih ličnosti proteklu deceniju.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.09.2020.

17:52

Neki su brzo padali na dno: Kako se menjala lestvica najbogatijih VIDEO
Foto: Depositphotos, nejron

Lista najbolje pokazuje kako su neki milioneri brzo gubili novac i padali na dno, dok su se drugi peli na vrh.

Najplaćenije svetske zvezde zaradile su ukupno 6,1 milijardu dolara ove godine, što je pad od 200 miliona dolara u odnosu na prošlu godinu. S obzirom na recesiju i ekonomsku krizu s kojima se suočava cela planeta, najbogatiji ipak nisu mnogo "oštećeni", prenosi Klix.

Podaci Forbsa pokazuju da su Kajli Džener i Kanje Vest ostali na vrhu lestvice. Kajli je zahvaljujući svojim kozmetičkim proizvodima zaradila 590 miliona dolara, a Kanjeu je najvećim delom ugovor s Adidasom doneo 170 miliona dolara.

Pozicije ispod zauzeli su poznati sportisti. Tako je Rodžer Federer zaradio 106 miliona dolara, Kristijano Ronaldo 105 miliona dolara te Lajonel Mesi 104 miliona dolara.

Kada je reč o svetu glume i muzike, najveće svote novca zaradili su Dvejn Džonson sa 87,5 miliona dolara te Ariana Grande 72 miliona dolara. Visoko se pozicionirao i glumac Rajan Rejnolds sa zaradom od 71,5 miliona dolara te braća Džonas koji su bogatiji za 68,5 miliona dolara.

Forbes je podelio i kratak video koji prikazuje kako se menjala lestvica najbogatijih u protekloj deceniji. Tako se može videti kako je slavna voditeljka i glumica Opra Vinfrey od 2010. do 2012. čuvala prvu poziciju sa zaradom od 300 miliona dolara, koja je počela padati u godinama posle. Na ovoj poziciji potom su se smenjivali Majkl Bej i Stiven Spilberg da bi ih sa trona skinula Madonna.

Sredinom decenije najbogatiji je bio čuveni Dr. Dre koji je uspeo da zaradi više od pola milijarde dolara, a potom ga je nasledila Tejlor Svift. Brojni muzičari smenjivali su se na vrhu Forbsove liste, ali nakon što je Kajli Džener preuzela poziciju, niko od slavnih još ne uspeva da dostigne njeno bogatstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: