Kako avio-industrija preživljava korona-krizu?

Rim -- Avio-saobraćaj je jedan od sektora koji je najviše pogođen krizom prouzrokovanom pandemijom kovida 19, piše dnevni list "Fato Kotidijano".

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos, _olgysha_
Foto: Depositphotos, _olgysha_

Gubici vazduhoplovnih kompanija na svetskom nivou su oko 92 odsto, a u Italiji dva najprometnija aerodroma milanski Malpensa i Linate u septembru su imali 70 odsto manje putnika nego u istom periodu prošle godine.

U najkraćem, zaključuje list, avio-kompanije i aerodromi gledaju kako da prežive uprkos masivnoj pomoći, desetinama milijardi evra, koju su mnoge kompanije primile od svojih vlada.

Normalizaciju avio-saobraćaja moguće je očekivati tek 2024. godine, piše list.

U međuvremenu vlade se moraju suočiti sa problemima koje su posledica kolapsa avio-saobraćaja, kao što je 400.000 radnih mesta manje i još tri puta više osoba koje su indirektno živele od tog posla.

Prema pisanju lista, putnici najviše otkazuju letove zbog straha da će morati ostati u karantinu bilo u zemlji koja je cilj putovanja ili po povratku kući.

Najviše štete beleže dugolinijski letovi, koji su prema podacima međunarodne Asocijacije avio-saobraćaja, u vreme kovida 19 gotovo sasvim ukinuti.

Na primer, na letovima od Londona do Njujorka, koji su do pandemije donosili najveću zaradu, od pet četiri putnika su odustali od putovanja.

Takođe, putovanja u biznis-klasi koja su do sada bila "zlatna koka" avio-saobraćaja, gotovo su nestali jer, zbog straha od zaraze, poslovni ljudi sve više koriste razne oblike konferencija onlajn.

Kriza kroz koju prolazi avio-saobraćaj u celome svetu naterala je neke kompanije da "kreativno" deluju, pa je australijska kompanija Kvantas stavila u prodaju karte za putovanje "nikud", nudeći sedam sati leta iznad kontinenta. Karte su rasprodate u rekordno kratkom roku.

strana 1 od 135 idi na stranu