Procurile informacije: Avio-kompanija na ivici propasti?

London -- Britanska lou-kost avio-kompanija Izidžet na ivici je propasti.

Izvor: SEEbiz
Podeli
Foto: EPA/PAUL MCERLANEQ
Foto: EPA/PAUL MCERLANEQ

To tvrdi sindikalni predstavnik u ovoj kompaniji, Martin Entvisl, u snimku koji je procurio u javnost i došao do novinara Bi-Bi-Si-ja, na kojoj se čuje kako on kaže da je kompanija u vrlo teškoj situaciji, prenosi SEEbiz.

Bi-Bi-Si je objavio da je komentar snimljen nakon što se Entvisl sastao sa finansijskim direktorom kompanije Endruom Fajndlejem.

Izidžet je demantovao ove tvrdnje rekavši da situacija nije tako loša.

Sastanak sindikalca Entvisla i jhoš tri predstavnika sindikata sa upravom kompanije održao se navodno pre dve nedelje. Entvisl je na tom sastanku rekao kako je stanje u kompaniji vrlo loše i da kompanija doslovno visi o koncu.

"Ako idućeg leta ne ostvarimo bolje rezultate, svi ćemo ostati bez posla", rekao je Entvisl u snimku koji se proširio nakon što je poslat članovima sindikata u nameri da dobiju veću motivaciju na poslu.

Entvisl smatra da kompaniju čeka neugodna zima, u kojoj ni na vrhuncu sezone kompanije u Velikoj Britaniji neće moći da napuni više od 90 aviona dnevno.

"Avioni su parkirani u svoje matične baze, a u nekima od njih stanje je katastrofalno i nećemo imati više od 50 odsto popunjenosti", rekao je on.

Izidžet je ranije najavio zatvaranje svojih baza u Njukaslu kao i na dva londonska aerodroma Sautend i Stansted.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 135 idi na stranu