Optužbe za prevaru tačne? Šef Nikole se povukao

Osnivač kompanije Nikola Motor, američkog proizvođača električnih kamiona, Trevor Milton povukao se sa mesta izvršnog predsednika, saopštila je kompanija.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 23.09.2020.

09:09

Optužbe za prevaru tačne? Šef Nikole se povukao
Foto: Epa, KIM LUDBROOK

Kompanija Nikola suočava se sa optužbama da je prevarila investitore i proizvođače automobila.

"Fokus bi trebalo da bude na kompaniji i njenoj misiji koja menja svet, a ne na meni. Tako da sam doneo tešku odluku da se dobrovoljno povučem sa mesta izvršnog predsednika" rekao je Milton, prenosi Pluton Logistics.

Stiven Girski, bivši potpredsednik kompanije General Motors i član odbora kompanije Nikola, imenovan je za novog predsednika, a funkciju preuzima odmah.

Kompanija Hindenburg riserč (Research) nedavno je objavila izveštaj u kojem tvrdi da je kompanija Nikola je prevara, te da je njen osnivač iznosio je lažne informacije kako bi uvećao vrednost kompanije.

Prema njihovim navodima osnivač "Nikole" Trevor Milton je obmanjivao javnost o tehnologijama koje njegova kompanija poseduje, a sve kako bi sklopio partnerstva za velikim kompanijama

Američka Komisija za hartije od vrednosti i Američko Ministarstvo pravde istražuju tvrdnje iznete u izveštaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: