Američki modni gigant deli otkaze: Pokošena tražnja...

Američka kompanija ''Ralf Loran'' odlučila je smanji radnu snagu širom sveta do kraja svoje fiskalne godine, u okviru sveobuhvatnog plana restrukturiranja.

Svet

Izvor: Tanjug

Utorak, 22.09.2020.

17:08

Američki modni gigant deli otkaze: Pokošena tražnja...
Foto: Depositphotos, teamtime

Fokus kompanije biće na jačanju internet prodaje, saopšteno je u utorak iz te kuće visoke mode.

Kompanija nije odgovorila na zahtev Rojtersa da precizira koliki će broj zaposlenih biti pogođen ovim planom.

Zdravstvena kriza kovid 19 pokosila je tražnju za skupocenim tašnama, odećom i modnim dodacima u prodavnicama, primoravši kompanije koje se bave proizvodnjom luksuzne robe da smanjuju troškove i obustave planove o širenju mreže fizičkih prodajnih mesta.

Međutim, njihov promet putem e-trgovine je porastao.

Iz ''Ralf Lorana'' su naveli da će investirati u digitalne platforme kako bi podržali prodaju putem interneta, zatim u proširenje personalizovanih proizvoda i u nove funkcije poput kompjuterske proširene realnosti.

Takođe će preseliti neke sisteme za ljudske resurse i planiranje na mrežne platforme u oblaku.

Kompanija je dodala da očekuje da će otpuštanja rezultirati bruto godišnjom uštedom pre oporezivanja od oko 180 do 200 miliona dolara. Predviđa da će u fiskalnoj 2021. godini imati jednokratne troškove pre oporezivanja od oko 120 do 160 miliona dolara.

Akcije kompanije su porasle jutros za 1,0 posto na trgovanju pre zvaničnog otvaranja Volstrita.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: