Mesi pobednik utakmice duge devet godina

Fudbaler Lionel Mesi konačno može da registruje robnu marku pod svojim imenom, odlučio je Vrhovni sud EU nakon devetogodišnje pravne borbe.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 17.09.2020.

13:50

Mesi pobednik utakmice duge devet godina
Foto: EPA-EFE/ANDREU DALMAU

Sudije Suda pravde Evropske unije podržale su presudu koju je doneo Opšti sud 2018. godine, kada je donet zaključak da su male šanse da bi brend poznatog fudbalera mogao da se pomeša sa španskim brendom bicikala - "Masi".

"Masi" se žalio na prijavu fudbalera Kancelariji za intelektualnu svojinu EU (EUIPO), rekavši da bi nazivi robnih marki bili previše slični, i u početku je uspevao, sve do presude 2018. godine, piše Politiko.

Ipak, Sud pravde je potvrdio odluku nižeg suda, rekavši da je opšti sud tačno utvrdio da je Mesijevo prezime, kao javne ličnosti i fudbalera poznatog širom sveta, "dobro poznata činjenica".

Mesi je od 2011. godine pokušavao da registruje zaštitni znak širom EU za logotip koji se sastoji od njegovog imena i stilizovanog slova M.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: