Izlaze putnicima u susret: Od januara im vratili 1,1 milijardu evra

Avio-kompanija Er Frans saopštila je danas da je od januara 2020. godine obradila dva miliona zahteva putnika kojima je vratila 1,1 milijardu evra.

Svet

Izvor: Tanjug

Sreda, 16.09.2020.

15:11

Izlaze putnicima u susret: Od januara im vratili 1,1 milijardu evra
Foto: EPA, MICHAEL REYNOLDS

Iznos je vraćen po osnovu neostvarenih putovanja.

Iz Er Fransa ističu da su znatno ojačali svoje prodajne timove posvećene pružanju podrške kupcima, dodajući da se trenutno blizu 700 agenata prodaje bavi pitanjem neostvarenih putovanja, koji odobravaju povraćaj novca ili vrednosni vaučer, u zavisnosti od želje putnika.

Avio-kompanija, takođe, prilagođava svoje komercijalne mere i sada omogućava besplatne promene rezervacija, navodi se u saopštenju.

To znači da ako putnici žele da otkažu putovanje, njihove karte se sada mogu promeniti bez dodatnih troškova i bilo kakvih uslovljavanja (dokaza), a mogu menjati datum i destinaciju po svom izboru.

Takođe, putnici mogu da traže povraćaj novca ili vrednosni vaučer, koji se kasnije može zameniti za novac, ukoliko se ne iskoristi. Ove mere odnose se na sva putovanja do 31. marta 2021. Ukoliko avio-kompanija otkaže njihov let, putnicima su na raspolaganju iste opcije.

Pored toga, Er Frans u partnerstvu sa kompanijom Alijanc trevel sada putnicima nudi osiguranje koje pokriva troškove usled eventualnog obolevanja od kovida 19 ili zahtevanog karantina.

Ovo osiguranje pokriva troškove medicinske pomoći na putu, u inostranstvu, kao i troškove koji mogu nastati kao posledica mogućeg karantina (troškovi smeštaja, itd). Navedeno osiguranje putnici mogu dobiti prilikom kupovine avio-karte na sajtu www.airfrance.com .

Ovo osiguranje je trenutno dostupno putnicima sa prebivalištem u Francuskoj, Nemačkoj, Španiji, Holandiji i Velikoj Britaniji, a uskoro i u drugim zemljama, navodi se u saopštenju Er Fransa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

15 h

Podeli: