Otvaraju još 70.000 novih radnih mesta u susret praznicima

Bangalor -- Indijski onlajn trgovac Flipkart, čiji je većinski vlasnik Volmart, najavio je da će kreirati 70.000 novih radnih mesta.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Depositphotos,diaojianqing
Foto: Depositphotos,diaojianqing

Najavili su da će zaposliti što je više moguće dostavljača i drugih radnika, kako bi spremni dočekali porast onlajn kupovine tokom sezone praznika u Indiji.

Flipkart, indijska jedinica Amazona i Rilajans industriz nadmeću se za udeo u rastućem tržištu onlajn maloprodaje, koje je doživelo ogroman uspon otkad je počela pandemija koronavirusa, budući da sve više Indijaca koristi svoje telefone za kupovinu namirnica i ostalih stvari.

Flipkartovi praznici - "Big Billion Days", koji su pravljeni po uzoru na Amazonov "Prime Day", ovoj kompaniji donose najveći zaradu u godini. Traju četiri ili pet dana i obično počinju u oktobru, kako bi se iskoristila praznična sezona u Indiji, koja se završava Divalijem.

Kompanija je rekla da će takođe prijaviti i više od 50.000 "kirana", odnosno malih prodavnica, za kratke distance isporuke.

"Istovremeno sa kreiranjem direktnih prilika za zaposlenje širom Flipkart lanca, koje uključuje dostavljače, pakere i sortere robe, stvoriće se i dodatna 'indirektna' radna mesta na lokacijama Flipkartovih partnera i lokalnih radnji", navela je kompanija u saopštenju, prenosi Rojters.

Ranije ovog meseca, ovaj onlajn maloprodajni lanac lansirao je i onlajn veleprodajni servis - "Flipcart Wholesale", za porodične i druge male biznise.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 135 idi na stranu