"Gotovo je": Vašington će odobriti dogovor

Vašington -- Administracija predsednika Donalda Trampa danas popodne po lokalnom vremenu odobriće ugovor o partnerstvu Orakla i TikToka, javlja CNBC.

Izvor: Tanjug
Podeli

Pod bombastičnim naslovom ''Gotovo je'', američka tv mreža CNBC javlja da će administracija predsednika Donalda Trampa danas popodne po lokalnom vremenu odobriti ugovor o partnerstvu Orakla i TikToka

Ovu infromaciju su toj američkoj televiziji, kako se navodi, potvrdila dva različita izvora upoznata sa situacijom.

Orakl je u ponedeljak potvrdio da je postigao dogovor sa kineskim BajtDensom, matičnom kompanijom popularne aplikacije za razmenu video sadržaja TikTok, o preuzimanju upravljanja podacima američkih korisnika te aplikacije, preneli su mediji.

Međutim, Oraklovi planovi da postane „provajder od poverenja“ u pogledu podataka korisnika TikToka u SAD, ne ispunjavaju zahteve predsednika Trampa da neka domaća kompanija stekne potpuno vlasništvo nad američkim poslovanjem te aplikacije, primećuje CNBC.

Ukoliko se zvanični Vašington, kako najavljuje ova televizija, oglasi danas nestaće i nedoumice vezane za različita medijska tumačenja o suštini Oraklovog dogovora, koji neki nazivaju partnerstvom s BajtDensom, a drugi kupovinom manjinskog udela ali ne i pravom akvizicijom.

strana 1 od 124 idi na stranu