Jedan aerodrom dobio je pet zvezdica za mere protiv kovida 19, evo i zašto

Rim -- Za mere uvedene protiv širenja koronavirusa, rimskom aerodromu "Fjumičino" pripalo je specijalno priznanje međunarodne organizacije "Skajtraks".

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/PinkBadger
Ilustracija: Depositphotos/PinkBadger

Ta organizacija svake godine objavljuje rang-listu najboljih aerodroma sveta.

"Skajtraks", čije je sedište u Velikoj Britaniji, ove godine je zbog pandemije kovida 19 uveo posebnu kategoriju, i italijanskom aerodromu dodelio maksimalnih pet zvezdica.

Aerodrom, poznat i pod nazivom "Leonardo da Vinči", 1. septembra je otvorio centar za testiranje na koronavirus, kojim upravlja u saradnji sa Crvenim krstom Italije.

Priznanje "Skajtraksa" dobio je i zbog lako čitljivih višejezičnih uputstava putnicima, strogog insistiranja na nošenju zaštitnih maski, vidnog prisustva higijenskog osoblja i efikasnosti - odnosno usmeravanja putnika na dolaznim i odlaznim letovima na jedan terminal radi lakšeg praćenja eventualnih zaraženih.

U kategoriji mera protiv kovida 19, "Skajtraks" je bio u mogućnosti da rangira samo aerodrome u evropskim zemljama, a primera radi, tri zvezdice, odnosno prosečnu ocenu, dobili su aerodromi u Malagi i Nici i londonski "Hitrou", navodi CNN.

Najniža moguća ocena su dve zvezdice, koje označavaju da je potreban dodatni rad na protivepidemijskim protokolima aerodroma.

strana 1 od 131 idi na stranu