Jedan aerodrom dobio je pet zvezdica za mere protiv kovida 19, evo i zašto

Za mere uvedene protiv širenja koronavirusa, rimskom aerodromu "Fjumičino" pripalo je specijalno priznanje međunarodne organizacije "Skajtraks".

Svet

Izvor: B92

Utorak, 15.09.2020.

14:51

Jedan aerodrom dobio je pet zvezdica za mere protiv kovida 19, evo i zašto
Ilustracija: Depositphotos/PinkBadger

Ta organizacija svake godine objavljuje rang-listu najboljih aerodroma sveta.

"Skajtraks", čije je sedište u Velikoj Britaniji, ove godine je zbog pandemije kovida 19 uveo posebnu kategoriju, i italijanskom aerodromu dodelio maksimalnih pet zvezdica.

Aerodrom, poznat i pod nazivom "Leonardo da Vinči", 1. septembra je otvorio centar za testiranje na koronavirus, kojim upravlja u saradnji sa Crvenim krstom Italije.

Priznanje "Skajtraksa" dobio je i zbog lako čitljivih višejezičnih uputstava putnicima, strogog insistiranja na nošenju zaštitnih maski, vidnog prisustva higijenskog osoblja i efikasnosti - odnosno usmeravanja putnika na dolaznim i odlaznim letovima na jedan terminal radi lakšeg praćenja eventualnih zaraženih.

U kategoriji mera protiv kovida 19, "Skajtraks" je bio u mogućnosti da rangira samo aerodrome u evropskim zemljama, a primera radi, tri zvezdice, odnosno prosečnu ocenu, dobili su aerodromi u Malagi i Nici i londonski "Hitrou", navodi CNN.

Najniža moguća ocena su dve zvezdice, koje označavaju da je potreban dodatni rad na protivepidemijskim protokolima aerodroma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: