EU rekla Americi "ne": 24 zemlje protiv sankcija Severnom toku 2

Predstavnici 24 zemlje EU izrazili su protest u vezi sa planovima Vašingtona da uvede nove sankcije protiv gasovoda Severni tok 2, piše nemački list "Velt".

Svet

Izvor: Sputnik

Petak, 14.08.2020.

10:45

EU rekla Americi
Foto: Epa, Clemens Bilan

Kako se navodi, reč je o protestnoj noti koju je evropska delegacija uručila američkom Stejt departmentu tokom video-konferencije, iako list nije precizirao o kakvom nivou delegacije je reč.

Nemački list takođe nije precizirao ni koje se sve zemlje nisu priključile ovom demaršu.

"Možemo da potvrdimo da je 12. avgusta američkoj delegaciji uručen demarš tokom video konferencije u kojoj su učestvovali predstavnici 24 zemlje EU", citira "Velt" neimenovane izvore iz evropskih diplomatskih krugova, prenosi Sputnjik.

U protestnoj noti predstavnici EU se pozivaju na izjavu šefa evropske diplomatije Žozepa Borela, koji je rekao da je Brisel veoma zabrinut zbog pretnji koje stižu iz Vašingtona po pitanju upotrebe sankcija protiv evropskih kompanija, između ostalog i po pitanju projekta Severni tok 2 i Turski tok.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: