CV nije uvek presudan: Svaki šesti poslodavac gleda u horoskop kad zapošljava

Svaki šesti vlasnik preduzeća, što je 16 procenata, obraća pažnju na horoskopske znake kandidata za posao.

Svet

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 13.08.2020.

14:23

CV nije uvek presudan: Svaki šesti poslodavac gleda u horoskop kad zapošljava
Foto: Depositphotos, Rawpixel

Sa druge strane, samo pet odsto stručnjaka u službi ljudskih resursa uzima u obzir znake zodijaka kandidata, pokazuju rezultati studije službe Rabota.ru, koja je rađena u Rusiji.

Većina vlasnika preduzeća odnosno 74 odsto njih i 85 procenata rukovodilaca ljudskih resursa uopšte ne uzimaju u obzir horoskopski znak prilikom zapošljavanja, navedeno je u studiji, preneo je TAS.

Prema prikupljenim podacima, 75 odsto poslodavaca uzima u obzir znake zodijaka prilikom zapošljavanja kandidata na rukovodećim mestima, 50 procenata prilikom zapošljavanja na položaj menadžera u kancelarijama, a 45 odsto prilikom zapošljavanja za poslove u sektorima prodaje i usluga.

Za svakog petog vlasnika preduzeća ili stručnjaka u ljudskim resursima znaci zodijaka su važni prilikom odabira potencijalnih IT stručnjaka, dok su do 15 procenata važni pri odabiru marketinškog stručnjaka.

U istraživanju službe Rabota.ru. učestvovalo je preko 1.000 predstavnika ruskih kompanija, menadžmenta i direktora sektora ljudskih resursa u svim ruskim regionima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: