Borba za putnike: Jedna avio-kompanija plaća čak i sahranu

Iako se prognozira da će se avio-saobraćaj oporaviti tek posle 2024. godine, kompanija Emirejts izašla je sa neočekivanom politikom kako bi oživela posao.

Svet

Izvor: Indikator.ba

Ponedeljak, 10.08.2020.

09:55

Borba za putnike: Jedna avio-kompanija plaća čak i sahranu
Foto: Depositphotos, 3dmentat

Državna avio-kompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata sa sedištem u Dubaiju sada nudi putnicima svojevrsnu "sigurnosnu mrežu", poručujući im da će, ukoliko dobiju koronavirus tokom putovanja, avio-kompanija pokriti sve troškove u vezi sa medicinskim lečenjem, karantin hotela, pa čak i njihovu sahranu u slučaju smrti.

Ova neočekivana mera stiže u trenutku kada "Emirejts" očekuje da će smanjiti čak 9.000 radnih mesta u narednim nedeljama.

Predsedavajući Emirejts grupe šeik Ahmed bin Sid al Maktum opisao je da ova mera može pružiti putnicima neku sigurnost tokom izuzetno nepredvidivih vremena da je letenje na daleke destinacije i dalje bezbedno - piše na veb-sajtu kompanije, prenosi portal Indikator.

"Znamo da ljudi čeznu za letenjem pošto se granice širom sveta postepeno ponovo otvaraju, ali oni traže fleksibilnost i uverenja ukoliko se nešto nepredviđeno dogodi tokom putovanja", rekao je.

Na veb-stranici kompanije Emirejts od prošle nedelje stoji:

"Putnici Emirejtsa mogu leteti sa punim poverenjem, jer će avio-kompanija pokriti troškove lečenja do 150.000 eura i troškove karantina od 100 evra dnevno tokom 14 dana, ukoliko im se dijagnostikuje kovid 19 ili nešto nepredviđeno dogodi tokom putovanja".

Iz avio-kompanije su rekli da će polisa ostati na snazi do kraja oktobra, a važi do mesec dana od početka putovanja putnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: