Pravog konobara ćete videti samo kada donosi hranu, a račune plaćate preko aplikacije VIDEO

Restoran u Španiji odlučio se na novu meru borbe protiv koronavirusa uvodeći aplikaciju virtuelnog konobara kako bi smanjio kontakte i rizik od zaraze.

Svet

Izvor: SEEbiz, TV Prva

Sreda, 05.08.2020.

12:26

Pravog konobara ćete videti samo kada donosi hranu, a račune plaćate preko aplikacije VIDEO
Foto: Depositphotos, vichie81

Posetioci picerije "Fanki pica" u Palafruželju na Kosta Bravi, popularnom odredištu turista, mogu proučiti jelovnik, naručiti hranu i platiti aplikacijom za mobilne telefone "Fanki pej", što je prvi put da je takva aplikacija integrisana u sastav naručivanja restoranske hrane u Španiji.

Konobar ipak donosi narudžbinu do stola.

"Ovim sistemom nastojimo da održimo fizičku distancu od posetilaca, a to je ono što ljudi žele u epidemiji kovida 19", kaže vlasnik restorana Karlos Manik.

"Aplikacija je vrlo jednostavna za korišćenje... i možete pratiti vašu porudžbinu i videti kad stiže", kaže gošća restorana Klaudija Medina.

No neki se gosti ne slažu, prenosi SEEbiz.

"Mislim da smo na gubitku jer ne možemo da pitamo konobara, na primer, o količini ili drugim preferencijama", kaže Havier Komas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: