Otkazali sve letove ka Hrvatskoj za ovu godinu

Grčka kompanija Egejan erlajns (Aegean Airlines), član Star alijanse (Alliance) otkazala je sve letove planirane ove godine za Hrvatsku zbog slabe tražnje.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 05.08.2020.

11:46

Otkazali sve letove ka Hrvatskoj za ovu godinu
Foto: Depositphotos, Photocreo

Grčka avio-kompanija je ranije najavila letove iz Atine od septembra prema tri hrvatske vazdušne luke, Dubrovnik, Split i Zagreb, prenosi SEEbiz.

Egejan erlajns je pre izbijanja pandemije planirao letove ka Hrvatskoj, ali je njihov početak bio odložen za septembar, a sada su svi letovi prema Hrvatskoj otkazani za ovu godinu.

Linije prema Zagrebu, Splitu i Dubrovniku trebalo je da saobraćaju sa manjim brojem letova sedmično u odnosu na prošlu letnju sezonu, ali zbog slabe tražnje kompanija je u potpunosti otkazala letove na linijama ka Hrvatskoj i ne namerava da ih pokrene ove godine, javio je Kroacijan aviejšen.

Time su vazdušne luke u Splitu i Zagrebu ostale bez direktne veze s glavnim gradom Grčke.

Kroacija erlajns saobraća na liniji Zagreb - Atina sa zaustavljanjem u Dubrovniku, pa let između dva glavna grada nije direktan.

Letove na linija Zagreb - Atina (preko Dubrovnika) Kroacija erlajnsa nastavlja tri puta nedeljno svakog utorka, četvrtka i nedelje avionima tipa dash Q400, kapaciteta 76 putnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: