Pretekao Bafeta na listi najbogatijih ljudi: Sada je težak preko 6 milijardi dolara

Vrednost imovine Ilona Maska u petak je prerasla imovinu Vorena Bafeta te je izvršni direktor Tesle postao sedma najbogatija osoba na svetu.

Svet

Izvor: SEEbiz

Subota, 11.07.2020.

08:50

Pretekao Bafeta na listi najbogatijih ljudi: Sada je težak preko 6 milijardi dolara
Foto: Depositphotos, Reanas

Maskovo bogatstvo u petak je naraslo za 6.07 milijarde dolara, objavio je Bloomberg News, nakon rasta deonica od 10.8 posto tog proizvođača električnih automobila.

Vrednost Bafetove imovine je smanjena ranije ove nedelje kad je u humanitarne svrhe donirao približno 2.9 milijardi dolara vrednih deonica konglomerata Berkšir Hatavej za četiri humanitarne organizacije i fondaciju Bila i Melinde Gejts, prenosi SEEbiz.

To je poslednji, ali ne i najveći doprinos u sklopu njegovog plana da razdeli svoje bogatstvo. Osnivač Amazona Džef Bezos najbogatiji je čovek na svetu sa 179 milijardi dolara, a suosnivač Majkrosfta Bil Gejts je drugi sa 116 milijardi dolara.

Deonice Tesle skočile su za 500 posto tokom protekle godine nakon što je kompanija povećala prodaju Modela 3.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: