Ministar finansija razmatra podelu vaučera od 500 funti po odraslom, 250 za dete

Britanski ministar finansija razmatra plan o izdavanju vaučera od 500 funti za odrasle, odnosno 250 funti po detetu, kao pomoć sektorima pogođenim koronom.

Svet

Izvor: B92

Nedelja, 05.07.2020.

12:35

Ministar finansija razmatra podelu vaučera od 500 funti po odraslom, 250 za dete
Foto: Epa/JULIAN SIMMONDS

Predlog tog plana osmislio je tink-tank Resolution Foundation, koji je nedavno održao razgovore sa ministarstvom finansija, piše danas Gardijan.

Ti vaučeri trebalo bi da se troše u sektorima poput ugostiteljskog ili maloprodaje "licem u lice", umesto onlajn šopinga, dodaje se u tekstu britanskog medija.

Sunak će za nekoliko dana objaviti šemu vlade za podršku radnim mestima i prolasku privrede kroz krizu izazvanu pandemijom.

Ovi predlozi slični su planovima upotrebljenim u Kini, Tajvanu i Malti.

Naime, kineski grad Vuhan, za koji se veruje da je epidemija izbila u njemu prvobitno, izdao je u aprilu vaučere u vrednosti 500 miliona juana (57 miliona funti), a mogli su se koristiti u restoranima, šoping centrima, prodavnicama i za kulturne, sportske i slične sadržaje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

20 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

6 h

Podeli: