Jedna izjava promenila sve: Skok akcija Lufthanze

Akcije Lufthanze su uzletele danas za više od 27 procenata na ranom trgovanju, nakon izjave najvećeg pojedinačnog akcionara Hajnca Hermana Tilea.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 25.06.2020.

09:43

Jedna izjava promenila sve: Skok akcija Lufthanze
Foto: EPA, ARMANDO BABANI

On je izjavio da će podržati paket državne pomoći od devet milijardi evra za spas avio-prevoznika teško pogođenog pandemijom koronavirusa.

"Glasaću za predlog", rekao je Tile za dnevni list Frankureter Algemajne, prenosi Rojters.

Ova izjava Tilea, koji poseduje 15,5 odsto vlasničkog udela u Lufthanzi, smanjila je strah u ovoj kompaniji da bi on mogao da stavi veto na predloženi paket državne pomoći, s obzirom da je prvobitno bio protiv toga da Nemačka zauzvrat dobije 20-procentni udeo u nacionalnom avio-prevozniku.

Akcionari Lufthanze bi trebalo da glasaju o ovom paketu pomoći na današnjoj virtuelnoj vanrednoj skupštini.

Kompanija je tokom noći postogla dogovor sa sindikatom letačkog osoblja o planu uštede troškova u iznosu od preko 500 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: