Prvi put u stogodišnjoj istoriji: Hilton otpušta 22 odsto ukupne radne snage

Grupacija Hilton hoteli otpustiće 2.100 zaposlenih, ili otprilike 22 odsto ukupne radne snage.

Svet

Izvor: Tanjug

Sreda, 17.06.2020.

13:08

Prvi put u stogodišnjoj istoriji: Hilton otpušta 22 odsto ukupne radne snage
Foto: Depositphotos: kalinovsky

Hilton hoteli suočili su se sa produženim padom rezervacija hotelskog smeštaj i poslovnih putovanja usled pandemije koronavirusa, javlja portal CNN biznis.

Ovaj američki lanac hotela će takođe produžiti aktuelni program prunudnih odmora za većinu zaposlenih za još 90 dana.

Hilton grupa je objavila krajem marta uvođenje prinudnih odmora za zaposlene, kao i privremeno smanjenje plata rukovodiocima.

"Nikada se u 101-godišnjoj istoriji Hiltona naša industrija nije suočila sa globalnom krizom koja je doslovno zaustavila putovanja", naveo je generalni direktor Kristofer Naset u saopštenju za medije, dodajući da ova odluka "slama".

CNN navodi da su i drugi veliki hotelski lanci žrtve pandemije kovida 19, između ostalih i Hiltonovi rivali Mariot i Hajat.

Mariot je, kako se dodaje, u martu takođe poslao deo zaposlenih na prinudni odmor, a pošlog meseca je saopštio da pandemija "ima ozbiljnije i trajnije finansijske posledice na njegovo poslovanje nego teroristički napad 11. septembra i finansijska kriza 2008. zajedno".

Hajat je u maju najavio da će smanjiti broj zaposlenih za 1.300 "zbog istorijskog pada tražnje za putovanjima i očekivanog sporog oporavka".

Američki hoteli izgubili su više od 30 milijardi dolara prihoda, a skoro šest od 10 hotelskih soba je prazno, prema podacima Američke asocijacije hotela i smeštaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: