Prihodi Amerikan erlajnsa u padu 90 odsto

Avio-grupacija Amerikan erlajns procenila je danas da će u drugom kvartalu imati pad prihoda od 90 posto.

Svet

Izvor: Tanjug

Petak, 12.06.2020.

16:34

Prihodi Amerikan erlajnsa u padu 90 odsto
Foto: Epa/MATT CAMPBELL

Međutim, očekuje da će oboriti stopu trošenja gotovine na nula odsto do kraja 2020. godine, jer se potražnja za putovanjima oporavlja.

Amerikan erlajns očekuje da će njegova dnevnu stopu korišćenja gotovine usporiti na oko 40 miliona dolara u junu, prenosi Rojters.

Kompanija je saopštila i da planira da u julu realizuje 55 posto od uobičajenog rasporeda letenja na domaćim linijama i gotovo 20 procenata od međunarodnog rasporeda letenja.

"Kompanija je nedavno registrovala poboljšanje tražnje i prevazišla je vrhunac u pogledu aktivnosti vezanih za refundiranje novca", navedeno je u saopštenju Amerikan erlajnsa.

Međutim, kako su trajanje i ozbiljnost situacije sa pandemijom Kovid-19 i dalje neizvesni, kompanija je poručila da očekuje značajne poledice u pogledu njenih rezultata u fiskalnoj 2020. godini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: