Katar ervejz najveći svetski avio-prevoznik u aprilu

Katar ervejz je tokom aprila bila ubedljivo najveća svetska avio-kompanija prema ostvarenom saobraćaju, prema podacima IATA.

Svet

Izvor: B92

Petak, 12.06.2020.

09:41

Katar ervejz najveći svetski avio-prevoznik u aprilu
Foto: EPA, RICHARD WAINWRIGHT

Prema podacima Međunarodnog udruženja za vazdušni saobraćaj (IATA), Katar ervejz je trenutno najveća svetska avio-kompanija sa skoro 18 odsto ukupnog svetskog prometa.

Istraživanje IATA za april je pokazalo da je Katar ervejz ostvario 17,8 posto RPK (Revenue passanger kilometar) što je pokazatelj ukupnog broja preletenih kilometara od strane platežnih putnika. U isto vreme Katar ervejz je držao 7,2 svetskog kargo tržišta sa ostvarenih 900 miliona kiliometara u ovom sektoru.

U Katar ervejzu su posebno ponosni na podatak da su u vreme pandemije prevezlio 1,8 miliona putnika svojim kućama. Obavljeno je čak 15.000 specijalnih repatrijacionih letova u saradnji sa vladama mnogih zemalja.

"Nije iznenadjujuće zašto se sve više ljudi oslanja na nas za medjunarodna putovanja, mnogo više nego na druge aviokompanije. Dok je većina avio-kompanija prizemljila svoje avione i prestala da leti, mi smo nastavili da održavamo snažan red letenja ka destinacijama u našoj mreži. Leteli smo redovno do 30 destinacija a nedavno smo počeli da ponovo uspostavljamo letove sa preko 170 letova nedeljno ka više od 40 destinacija a plan je da ponovo počnemo da letimo do polovine destinacija u našoj mreži do kraja letnje sezone. Naša posvećenost je jasna, Katar ervejz je prevoznik na koga se putnici i partneri mogu u budućnosti osloniti", saopšteno je iz ove kompanije povodom rezultata IATA, piše Aviatica.

Kako bi obezbedila da putnici mogu bezbrižno isplanirati svoje putovanje, aviokompanija je takodje produžila svoje procedure za rezervaciju i putnicima ponudila veći izbor. Avio-kompanija će dozvoliti neograničen broj promene datuma, a putnici mogu da menjaju destinaciju onoliko puta koliko je potrebno, ukoliko je na udaljenosti unutar 5,000 kilometara od prvobitne destinacije. Avio-kompanija neće naplaćivati nikakve razlike u ceni za putovanja završena do 31. decembra 2020, nakon čega će se primenjivati uslovi tarife. Sve karte rezervisane za putovanja do 31.decembra 2020, važiće dve godine od datuma izdavanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: