Kanadski Bombardije otpušta 2.500 radnika

Kanadska kompanija Bombardije se suočava sa velikim padom prihoda i prinuđena je i da otpusti 2.500 radnika zbog krize uslovljene koronavirusom.

Svet

Izvor: Tanjug

Subota, 06.06.2020.

09:36

Kanadski Bombardije otpušta 2.500 radnika
Foto: Depositphotos, Gorodenkoff

Bombardije ova otpuštanja opravdava padom tražnje za poslovnim avionima, jer je vazduhoplovni sektor od marta gotovo mrtav, sto je posledica izazvana pandemijom.

"S očekivanim padom isporuka poslovnih aviona u industriji od oko 30odsto tokom 12 meseci zbog pandemije, Bombardije mora prilagoditi svoje aktivnosti i radnu snagu kompanije. Većina ovih smanjenja uticaće na proizvodne aktivnosti u Kanadi i postepeno će se sprovoditi tokom 2020. godine", rečeno je iz kompanije.

U izjavi za Radio-Kanadu kompanija je saopštila da će 1.500 radnika biti otpušteno u Kvebeku i 400 u Ontariju, a ostatak otpuštanja je planiran u međunarodnim objektima kompanije.

Bombardije je u martu obustavio sve operacije u nastojanju da zaštiti zaposlene od širenja novog koronavirusa. Kompanija je postupno nastavila sa radom prošlog meseca , ali je već u prvom kvartalu zabeležila gubitak od 200 miliona američkih dolara.

Bombardije je bio u problemima mnogo pre početka pandemije. Prema proceni iz septembra 2019. godine, kompanija je bila suočena sa skoro 10 milijardi američkih dolara duga. Inače, Bombardije zapošljava oko 60.000 ljudi širom sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: