Nemačka stala uz Rusiju: "Odbacujemo sankcije SAD, to je ekonomski rat"

Berlin -- Zvanični Berlin odbacuje sankcije koje je Vašington najavio na račun gasovoda Severni tok 2, izjavio je predstavnik Ministarstva ekonomije Nemačke.

Izvor: Sputnik
Podeli
Foto: Depositphotos, 3dmentat
Foto: Depositphotos, 3dmentat

"Kao što znate, pomno pratimo sve što se dešava sa gasovodom, između ostalog i po pitanju američkih sankcija. Naš principijelni stav je jasan, Berlin odbacuje sve eksteritorijalne sankcije", rekao je on.

Istovremeno, poslanik Alternative za Nemačku Šefan Kotre izjavio je da bi Nemačka trebalo da odgovori Vašingtonu na najavljene sankcije, budući da one predstavljaju svojevrsni ekonomski rat.

"Mi imamo posla sa elementima ekonomskog rata Amerike. Vašington pokušava da na nelojalan način progura sopstvene energetske interese. Nemačka ne sme da dozvoli tako nešto", rekao je on.

Takođe je istakao i da bi Berlin trebalo da osmisli paket recipročnih mera kako bi se pružio otpor Vašingtonu koji nastoji da nametne svoju volju drugim zemljama sveta, prenosi Sputnjik.

Podsetimo, nacrt zakona o sankcijama protiv gasovoda Severni tok 2 podnet je američkom Senatu, saopštio je jedan od koautora ovog nacrta, republikanski senator Džon Baraso.

U planu je da ranije uvedene sankcije budu primenjene na sve aktivnosti koje se tiču polaganja cevi, ali i osiguranja, što znači da će se ubuduće ograničenja primenjivati i na osiguravajuće kompanije koje pružaju usluge tankerima koji rade na gasovodu.

strana 1 od 175 idi na stranu