Nemački proizvođač sportske opreme se oporavlja: Brži rast prodaje od očekivanog

Nemački proizvođač sportske opreme Adidas saopštio je da je u Kini zabeležio brži rast prodaje od očekivanog nakon karantina uvedenog zbog koronavirusa.

Svet

Izvor: SEEbiz

Petak, 05.06.2020.

09:48

Nemački proizvođač sportske opreme se oporavlja: Brži rast prodaje od očekivanog
Foto: Depositphotos, ryzhov

Sa druge strane, ponovno otvaranje poslovnica u Evropi i Severnoj i Južnoj Americi odvijaće se postupno.

Adidas je ostao pri prognozama koje je dao u aprilu, a po kojima se očekuje pad prodaje u drugom kvartalu od najmanje 40 odsto, kao i pad operativnog profita za više od 100 miliona evra.

I dok je promet u Adidasovim prodavnicama u Kini, Hong Kongu, Makau i Tajvanu ostao ispod nivoa iz maja prošle godine, iz ove kompanije saopštili su da je to i više nego nadoknađeno povećanom potrošnjom kupaca i porastom prodaje putem interneta, što je dovelo i do ukupnog povećanja prihoda.

Adidas je saopštio da sada očekuje da će prodaja u drugom kvartalu u Kini biti na približno istom nivou kao prošle godine.

Pre pandemije koronavirusa, područje Kine bilo je najprofitabilniji region Adidasa, kao i njegovo najbrže rastuće tržište, koje je prošle godine zabeležilo 15-postotni rast prodaje, piše portal Seebiz.

Ova nemačka kompanija saopštila je i da se u Evropi otvorilo oko tri četvrtine prodavnica, kao i da većina njih ima skraćeno radno vreme. U Rusiji je otvorena otprilike polovina ukupnog broja prodavnica, dok u Severnoj i Južnoj Americi radi manje od pola Adidasovih radnji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: