Nemačka od 15. juna ukida zabranu putovanja za neke evropske zemlje

Nemačka vlada planira da ukine zabranu putovanja za neke evropske zemlje od 15. juna.

Svet

Izvor: Anadolu Agency

Sreda, 03.06.2020.

13:22

Nemačka od 15. juna ukida zabranu putovanja za neke evropske zemlje
Foto: Depositphotos, Steve_Allen

Vlada Nemačke će ovo učiniti ukoliko u tim zemljama ne bude nekih mera zbog kojih bi bilo onemogućeno putovanje, poput Velike Britanije, prenosi agencija Anadolu (AA).

Nemačka je u martu upozorila na sva nepotrebna putovanja u inostranstvo.

Cilj je to izmeniti za 26 nemačkih partnera iz Evropske unije, drugih zemalja izvan EU koje su deo evropskog šengenskog putničkog područja bez pasoša i Velike Britanije.

Ministar spoljnih poslova nemačke Hajko Mas rekao je da će upozorenje biti zamenjeno konvencionalnijim savetima za putovanja "sve dok u dotičnim zemljama ne bude zabrane ulaska i blokada većih razmera".

Mas je kazao i da će upozorenje za putovanja biti zamenjeno smernicama, ali da ne preporučuju putovanje u Veliku Britaniju, gde je i dalje na snazi 14-dnevni karantin za strane državljane koji ulaze u zemlju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: