Polovina zaposlenih u Fejsbuku radiće od kuće u narednih deset godina

London -- Generalni direktor Fejsbuka Mark Zakerberg najavio je da očekuje da će u narednih deset godina oko 50 odsto zaposlenih te kompanije raditi od kuće.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA, GIAN EHRENZELLER
Foto: EPA, GIAN EHRENZELLER

Dodao je, međutim, i da će zarade biti smanjene zaposlenima koji umesto u Silicijumskoj dolini budu živeli u drugim delovima SAD gde su troškovi života niži.

"Mi plaćamo veoma dobro, u suštini najviše na tržistu, ali plaćamo po tržišnim cenama, koje se razlikuju od lokacije do lokacije, tako da će taj princip nastaviti da važi i u ovom slučaju", rekao je Zakerberg.

Fejsbuk zapošljava oko 50.000 ljudi, a kompanija planira da izgradi tri nove regionalne centrale u Atlanti, Dalasu i Denveru za povremena okupljanja zaposlenih koji žive u blizini tih gradova.

Kako navodi Skaj njuz, još nije poznato kakav će finansijski efekat na kompaniju imati prelazak velikog broja zaposlenih na rad od kuće, ali je jasno da osim određenih ušteda kada je reč o imovini, hrani i, potencijalno, zaradama, u obzir treba uzeti i obezbeđivanje opreme potrebne za takav rad, što bi se moglo ispostaviti kao skupo.

strana 1 od 178 idi na stranu