Kompanija za proizvodnju kanabisa povećala zaposlenost

Iako većina sektora u Kanadi otpušta radnike, kompanija za proizvodnju medicinskog kanabisa, sa sedištem u pokrajini Manitoba, povećala je broj zaposlenih.

Svet

Izvor: Tanjug

Sreda, 20.05.2020.

08:21

Kompanija za proizvodnju kanabisa povećala zaposlenost
Foto: Depositphotos, MexChriss

Kompanija Delta 9 osnovana je 2012. gdine. Otac i sin, Bil i Dzon Arbutnot, u martu 2014. godine dobili su dozvolu za distribuciju medicinskog kanabisa, postajući četvrti licencirani proizvođač medicinskog kanabisa u Kanadi.

Danas poseduju i lanac radnji za prodaju kanabisa u rekreativne svrhe.

Delta 9 je povećao broj zaposlenih od 26. marta, istovremeno podižući platu po satu radnicima koji su izlozeni riziku od kovida-19.

"Smatramo da smo veoma srećni što smo poslodavac koji trenutno dodaje radna mesta u periodu ekonomske i zdravstvene krize", rekao je Dzon Arbutnot, izvršni direktor Delta 9.

Ta kompanija je u četvrtak objavila svoje prve tromesečne finansije i pokazala rast prihoda od poslednjeg kvartala 2019. godine, skok sa pet na 5,8 miliona dolara prihoda.

Brojevi deluju još impresivnije s obzirom na pandemiju.

Zahvaljujući mogućnosti da nastave sa radom tokom pandemije, jer ih je pokrajina svrstala u kategoriju neophodnih usluga, postigli su znacajno povecanje prodaje i putem interneta.

Pandemija im je ipak stvorila neke kadrovske probleme. Iako nisu imali nijednog zaraženog u kompaniji, imali su nekoliko testiranja. Neki od radnika morali su u samoizolaciju posle povratka lokalnih i međunarodnih putovanja.

Bilo je izostajanja i zbog drugih razloga povezanih sa kovidom-19, bilo da je u pitanju bolest člana porodice ili briga o deci kod kuće.

Da bi izašli u susret zaposlenima, Delta 9 dozvolila je fleksibilno vreme bolovanja i obezbedila svojim zaposlenima konstantna primanja.

Korišćenje marihuane u medicinske svrhe legalno je u Kanadi još od 2001. godine

U oktobru 2018. Kanada je postala druga zemlja koja je legalizovala posedovanje i upotrebu kanabisa u rekreatvine svrhe.

Prema zakonu, konzumacija marihuane u Kanadi dozvoljena je samo punoletnim osobama, pa su određene stroge kazne za one koji prodaju kanabis maloletnicima.

Kanađani marihuanu mogu da naruče i putem sajtova i da je dobiju poštom na kućnu adresu, a na javnim mestima mogu kod sebe da poseduju do 30 grama marihuane.

Kupovina marihuane nije dozvoljena licima mlađim od 19 godina, osim u Alberti gde je granica 18, a Kvebek je postavio tu granicu na 21 godinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: