"Moraćemo da otpustimo višak radnika"

Etihad ervejz pridružio se brojnim avio-kompanijama najavom da će iskazati tehnološki višak u više svojih poslovnih sektora.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 19.05.2020.

16:30

Foto: Depositphotos, olgysha_

"Pandemija koronavirusa donela je neviđene probleme preduzećima širom sveta, i Etihad nije izuzetak. Jasno je da će tražnja za putovanjima u bliskoj budućnosti biti znatno manja i zato moramo da donesemo neke teške odluke kako bismo osigurali da Etihad preživi ovu oluju“, rekao je portparol Etihada za CNBC.

On je dodao da je Etihad izuzetno ponosan na svoju "radnu snagu svetske klase", ali će "morati da otpusti višak radnika" u nekoliko oblasti poslovanja kao odgovor na "trenutne uslove na tržištu“.

Nacionalni vazdušni prevoznik UAE i druga najveća avio-kompanija u toj zemlji nije navela broj radnih mesta koji će biti ugašen ni sektore u kojima će biti iskazani tehnološki viškovi.

Etihad, čije je sedište u Abu Dabiju, imao je 20.530 zaposlenih u avgustu 2019. Kompanija je obustavila sve letove krajem marta po nalogu vlade UAE, a u aprilu je saopštila da je počela da smanjuje plate i broj zaposlenih.

Od tada je obavljala samo selektovane letove repatrijacije građana, a ove nedelje je najavila da će njeni avioni od 1. juna početi da lete na određenim linijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: