Kina uzvraća zabranom Eplu, Boingu, Kalkomu?

Zvanični Peking mogao bi da napravi "listu nepouzdanih entiteta", koja bi se saastojala od američkih kompanija, piše danas "Global tajms".

Svet

Izvor: B92

Petak, 15.05.2020.

13:40

Kina uzvraća zabranom Eplu, Boingu, Kalkomu?
Foto: Epa/Aleksandar Plavevski

Među kompanijama koje bi se našle na listi pominju se Sisko, Epl i Kalkom, a kineska državna administracija navodno je spremna i da otkaže porudžbine Boingu ukoliko Trampova administracija zadrži dosadašnju politiku prema Huaveiju.

Prethodno je u toku današnjeg dana Biro SAD za industriju i bezbednost usvojio pravilo prema kome će biti zabranjeno kineskom tehnološkom gigantu da kupuje čipove koji su direktni proizvod određenih američkih softverskih i tehnoloških kompanija.

Kompaniji čije je sedište u Šenženu odobreno je 90-dnevno produženje Opšte privremene dozvole za poslovanje u Sjedinjenim Državama jutros.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: