"Pogrešio sam": Milijarder prodao akcije u američkim avio-kompanijama

Američki milijarder Voren Bafet saopštio je da je njegova kompanija Berkšir Hatavej prodala sve svoje akcije u četiri najveće američke avio-kompanije.

Svet

Izvor: Tanjug

Nedelja, 03.05.2020.

08:14

Foto: Epa, Larry W. Smith

Obraćajući se na godišnjem sastanku akcionara, Bafet je ocenio da se "svet promenio" zbog korona virusa.

On je rekao da je pogrešio što je investirao u avio-industriju, prenosi BBC.

Bafet se obratio nekoliko sati nakon što je Berkšir Hatavej objavio rekordni gubitak od 50 milijardi dolara u prvom tromesečju, preneo je Rojters.

Konglomerat je imao udeo od 11 odsto akcija u Delta erlajnsu, 10 odsto u Amerikan erlajnsu, 10 odsto u Sautvest erlajnsu i devet odsto u Junajted erlajnsu, pokazuju podaci godišnjeg izveštaja te kompanije i njenih podnesaka.

Berkšir Hatavej je počeo da investira u navedene četiri avio-kompanije 2016. godine, nakon što je godinama izbegavao da ulaže u avio-industriju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: