Planiraju da izvezu amfibijsko oklopno vozilo "bumerang" za milijardu dolara

Ruska vojna kompanija Rosoboroneksport počela je da promoviše najnovije oklopno borbeno vozilo na platformi "bumerang" na stranim tržištima.

Svet

Izvor: Sputnik

Četvrtak, 23.04.2020.

17:31

Planiraju da izvezu amfibijsko oklopno vozilo
Foto: Epa/ALEXANDER ZEMLIANICHENKO

To je saopštio generalni direktor kompanije Aleksandar Mihejev.

Vojno amfibijsko vozilo "bumerang" omogućava realizaciju širokog spektra zadataka u ratnim i mirnodopskim uslovima. Koristi se za odbijanje napada protivnika, zaštitu državnih granica i tokom borbe protiv terorističkih grupa, ali i prilikom pružanja pomoći stanovništvu u slučaju prirodnih katastrofa.

"Platforma je jedinstvena, jer pruža mogućnost da se na njenoj bazi naprave vozila s najširim spektrom primene, opremljena raznovrsnim naoružanjem i opremom", rekao je Mihejev.

Kako je istakao, interesovanje za vozilo već su pokazale države Afrike, Bliskog istoka, Jugoistočne Azije i Zajednice nezavisnih država.

"Procenjujemo da će u dogledno vreme biti izvezena vozila u vrednosti od oko milijardu dolara", zaključio je Mihejev.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: